Germenii de broccoli

de Kertimag Romania în 25.11.2020

În ultimii ani germenii de broccoli au devenit din ce în ce mai populari. Cu un conținut mare de vitamine A și C, aduc o serie întreagă de beneficii pentru sănătate. Potrivit cercetătorilor din S.U.A., germenii de broccoli protejează ficatul și previn cancerul. De asemenea acestea ajută la buna funcționare a inimii, a arterelor și rinichilor, protejează vasele de sânge și reducere inflamațiile care însoțesc astmul și alergiile nazale.

Germenii de broccoli conțin o cantitate de nutrienți de 10 până la 100 de ori mai mare decât planta matură, sunt o sursă excelentă de proteine pentru vegetarieni. Conțin substanțe cu puternică acțiune antioxidantă și antitoxică, protejând în mod natural organismal, ajută la detoxifierea organismului.

Germenii de broccoli pot fi consumați cruzi, în salate și sandwichuri sau fierți, pentru a spori aroma mâncărurilor. Se potrivesc minunat cu brânzeturi, pot fi adăugate în iaurturi. Au gust asemănător cu varza proaspătă, uțor iuți.

Semințele de broccoli au putere mare de germinare pentru acest fapt sunt ușor de cultivați în propria casă. Germenii sunt o opțiune excelentă în timpul lunilor de iarnă, atunci când legumele și fructele proaspete nu sunt de sezon.

Pentru o sursă de substanțe prețioase, protejarea și regenerarea organismului includeți germenii de broccoli în alimentația dumneavoastră , la orice vârstă, și bucurați-vă de un stil de viață sănătos.

 

Înapoi sus