Germenii de grâu

de Kertimag Romania în 25.11.2020

 

Germenii de grâu au fost utilizați încă din Egiptul antic, pentru efectele lor fortificante și depurative. Având în vedere numărul mare de substanțe nutritive esențiale acestea aduc o mulțime de beneficii corpului uman. Conțin o cantitate mare de vitamina E, care au efect antioxidant puternic și este sursa importantă de săruri minerale cum ar fi Ca, K, Fe, Mg, P sau vitamine A, B, C, D.

Germenii de grâu ajută la reducerea nivelului colesterolului din sânge, prin urmare reduc riscurile problemelor cardiovasculare, contribuie la întărirea sistemului imunitar.

Germenii de grâu sunt foarte des utilizați în dietele alimentare, pot fi folosiți la îmbunătățirea reflexelor corpului uman, ajută la oxigenarea corpului, oferind energie pentru întreaga zi. Se pot folosi pentru regim de slăbit datorită fibrelor naturale și grăsimilor nesaturate pe care le conțin. Menține fucționarea eficientă a intestinelor, te poate scăpa de constipație.

Germenii de grâu nu ar trebui să lipsească din programul de nutriție zilnic, se pot consuma în mai multe feluri, pot fi mixați cu iaurt, amestecați cu o lingura de miere de albine și adăugați la cereale, shake-uri. De asemenea se pot folosi la prepararea pâinii, clătitelor, prăjiturilor.

 

Înapoi sus