Ghiveci pentru plante aromatice

de Kertimag Romania în 03.12.2020

Busuiocul verde este un condiment foarte apreciat în bucătării, fiind potrivit pentru paste, preparate din carne și legume, salate. Aroma sa inconfundabilă face ca busuiocul să dea mâncărurilor în care este adăugat un plus de savoare. Acesta se poate cultiva cu ușurință în gospodăriile individuale în ghivece așezate pe pervazul geamurilor din bucătării sau alte încăperi din locuință.

Venim în ajutorul dumneavoastă cu un set vesel, care conține un ghiveci cu perete gros, un ghiveci cu perete subțire, umplut cu pământ, semințe de busuioc verde cu frunze mari și o foarfecă pentru plante aromatice. În acest fel puteți începe cultivarea acestei plante aromatice, considerată “planta sacră” în antichitate.

Busuiocul se poate semăna de la sfârșitul lunii februarie până la sfârșitul lunii iulie. Se tasează ușor pământul din ghiveci și se udă. Semințele de busuioc germinează la lumină, de aceea nu se acoperă cu pământ, doar se tasează ușor în sol. Pământul se menține umed. Putem grăbi germinația prin acoperirea ghiveciului cu o folie transparentă imediat după răsărirea plăntuțelor. Se evită udarea in exces.

Plantele crescute în vasele proprii sunt mult mai savuroase decît cele de duzină. Un alt avantaj este ca mediul din ghivece se încălzește repede și putem avea mult mai devreme plante mature decât dacă le-ați fi cultivat în pământ.

Înapoi sus