Nu există produse în coș
Cimbrișorul de câmp (Thymus vulgaris) se poate cultiva în ghivece așezate pe pervazul geamului de bucătărie. Este o plantă aromatică de 15-30 cm înălțime, are flori mici roz-purpuriu și un miros aromat plăcut. Oferă o pată de culoare bucătăriei pe timpul iernii lungi. Preferă locurile însorite, solurile pietroase, bine drenate, față de umiditate are cerințe relativ reduse, se udă doar când pământul s-a uscat complet. Semințele de cimbrișor germinează mai greu și planta are un ritm de creștere mai lentă.
Recoltarea se face înainte de înflorirea plantei, pentru a beneficia de frunze mai fragede și mai parfumate.
Cimbrișorul se poate folosi în gastronomie sub formă proaspătă sau uscat pentru aromatizarea mâncărurilor mai grele din carne, dar se potrivește și cu preparatele din pește sau în ciorbele acrite cu borș. Cimbrișorul se combină bine cu isopul pentru rețetele rustice cu cartofi sau fasole.
Având un efect antiseptic intern și extern este numit și “antibioticul săracilor”. Se poate administra ca tratament în vindecarea tusei, este un bun expectorant. Ceaiul de cimbrișor dă o senzație plăcută în stomac, calmează durerile nevralgice.